UTFLYTTNING! ...eller HEMFLYTTNING låter bättre :)

Oj vad tiden går! I morgon är valparna åtta veckor och det är dags för dem att flytta hemifrån! Det har ju varit ett fantastiskt äventyr att få ha varit med om denna resa. Veckan har varit otroligt intensiv med besök hos Gunela. Det är andra kennelproffs, vänner, uppfödare med flera som varit där och ställt upp valparna, klämt, känt, testat och tyckt. Det är hasor, skuldror, halsar, uttryck, rörelser, ryggar, tassar och alldeles fascinerande att lyssna på dem som kan. Summa summarum = valparna är underbara!

Sheridan är hemma och vi myser. Mjölken är borta och nu får hon ro att äta upp sig och vila! Hon skulle bara veta att det snart kommer hem en huligan! Vi tar tidiga långpromenader och hon ser ut att njuta av mitt sällskap lika mycket som jag av hennes! Men jag längtar tills valpen kan flytta hem. Den bor kvar hos Gunela ett par veckor ytterligare. Jag har sex veckors semester från och med midsommar så valpen och jag kommer att ha gott om tid att lära känna varandra och skapa rutiner innan det är dags att återvända till jobbet.

Idag har veterinären besiktigat valparna och de passerade med mycket väl godkänt! Så till alla er som ska hämta ett av Sheridans och Sidneys vackra Goldengirls and boys; GRATTIS! Hoppas vi kan ses någon gång. Ni kan väl höra av er här på bloggen emellanåt så jag får veta vad som händer med valparna!

Har tagit några alldeles dagsfärska foton på underverken! Förresten...Kolbäckens Aslan blir min...eller ska han heta Sören? Vad tycker du??? Apportören Sören?

 ASLAN!

 POGGIN!

 POGGIN!

 Jag tror detta är Aslan!









 ASLAN till vänster




SEXVECKORSVALPAR

Efter att ha missat starten med Frappe i nybörjarklass inofficiellt jaktprov vid Ötjärn i torsdags känns det idag lite bättre. Vi som hade laddat så! Vaknade tidigt på morgonen med kända symptom på magsjuka och mådde inte bra...snabbt ringa till Gunela som fick upp Lennart som inte heller mådde bra...ringa till Ingvar som fick hämta Frappe hos mig, rasta honom och köra honom till Kolbäck...De nollade tyvärr! Hoppas det går flera tåg för Frappe och mig. Har honom som sällskap igen och det är skönt så jag, Eva Soffpotatisen Winberg, kommer ut på långa promenader! 

Igår var underbart väder och jag åkte till Sheridan och valparna på förmiddagen. Valpköpare från Mariestad var där och de var supertrevliga. Vill ha en valp till spår- och eftersök vilket låter kanon! Valparna fick komma ut i det vackra vädret och jag lyckades få några att fastna på bild...de är snabba på benen nu! Och alldeles underbara. Sheridan säger ifrån och ser inte ut att ha lust att dia dem så mycket mer. Jag läääängtar så efter att få hem henne igen! Hon ser inte ut att ha lagt på sig något hull och är tunn, så tunn. Men hon ser pigg och glad ut och leker med sina valpar....titta och njut!

Och det blir nog en hane...


 Tittut!

 Blivande agilityvovve?

Söööt!

Gott att gnaga på buskarna...

Sheridan har lagt mjölkmaskinerna neråt och valparna hittar inget...

 Roligare att leka..




GRATTIS till Jenny och Nimbus!

8 maj
1:a pris i ökl debut! Hatten av! Jag for iväg på morgonkulan iklädd vinterjacka och tjockstrumpor. Tur var väl det då det blåste nordan och var svinkallt! Kom lagom till andra paret ut där Anitha gick med Java. GRATTIS till 2:a priset! Och så var det Jenny och Nimbus tur. Alltid lika spännande och lite speciellt för mig då det är Sheridans brorsa förstås!
Provet inleddes med en dubbelmarkering på land vilka Nimbus spikade. Sedan vidare till en landdirigering vilken han också spikade. Nästa moment en dubbelmarkering i dammen bakom små öar och sedan en avslutande vattendirigering! Klockrent! Avslutade sedan provet med ett sök vilket tog lite tid men Nimbus visade på uthållighet och fick in det han skulle. Och klarade också släpspåret utan problem! Det är härligt att se honom jobba!

Blev sedan överraskningsbjuden på kinalunch av systrarna och min mamma vilket var trevligt. Sedan över till Gunela och Lennart med min dator eftersom hela deras teknikpark är saboterad av Telia..hm.. Sedan väntade vi och väntade vi på att Jenny skulle ringa och bekräfta 1:a priset. Lennart lagade god mat och bjöd på gott vin till. Mycket gott vin! Så vi firade både min födelsedag och Jennys 1:a efter att vi med säkerhet visste att det blev så! Okej då... vi firade även innan vi visste säkert... Allt detta varvat med besök i valphagen när de var vakna. Så här kommer lite fler foton! Och på öppenklassarna förstås!

 Java....

 ...på väg...

..till matte för avlämning.

 Nimbus lämnar av en landmarkering.

 På väg till matte med en vattenmarkering.

 Söket är avslutat och domaren ger de första kommentarerna...och det var här vi vittrade ett 1:a pris!!!!!!

Och nu bilderna på blivande apportörerna!






















FEMVECKORSVALPAR

Små krabaterna växer så det knakar. Idag är de vägda och fotograferade för första uppvisningen! Gunelas internet, telefon och tv är ur funktion på grund av en avgrävd kabel men bilder kommer på deras hemsida inom kort. Det var inte lätt för Gunela att få till det med framben, bakben, huvud och svans då valparna var nyvakna och naturligtvis lite ovana med att vara med på utställning :)

De har ett utökat område att röra sig på nu och har även varit i trädgården och lekt. Nya leksaker att utforska och bus med varandra och fortfarande är inte växlellådan riktigt synkroniserad då de tar sats för att springa framåt men backen halkar i och det går i full fart bakåt i stället! Underbar show att besöka!

Sheridan är fortfarande tunn och luggsliten och ser ut som en småbarnsmorsa i allmänhet brukar se ut. Men nu är det inte många veckor kvar tills hon får komma hem och sova ut ordentligt. Hon pysslar, ammar, tvättar och håller koll på sina guldklimpar! Det är så spännande att följa denna valputveckling! Fler intressenter har ringt och visat valpintresse så snart är det dags att bestämma mig för hane eller tik... hane eller tik... hane eller tik... hane eller tik... tik eller hane...tik eller hane...

Det hann blir några foton innan de somnade!

Sööööööt!

 Blivande spårhundar?



 Gillar mysmattan!

Mmmmm

29 dagar i dag!

Har varit i Västerås och tittat på SSRK:s KM idag! Blåsigt och inte så vårvarmt som är önskvärt men i rätt kläder och trevligt sällskap av hundar och förare så blir det trivsamt! Nimbus, Java och Frappe gick riktigt bra och trots att resultet inte är publicerat ännu så är uppfattningen så här långt att Lennart och Frappe delade femteplatsen med Anitha och Java och Jenny med Nimbus på sjätteplats! Bra jobbat! 

Har efter det gjort ett besök i valphagen och förstås gossat med Sheridan...nu är det bara fyyyyyra veckor kvar till hemkomst! Hon är så gullig med sina nu jättestora vappisar! De är pigga, alerta, nyfikna, hungriga, lekfulla och vill gärna låta sig klappas och gosas med! Ursöta! Lite svårt att fånga charmen med min kamera dels för att den är av den enklare sorten med ett mått av tröghet och dels för att valparna är så rörliga. Här kommer några av bilderna...

Ska också tilläggas att jag har Frappe med mig hem och ordningen är återställd vad gäller sällskap. Han ska vara med mig ett par veckor vilket innebär att jag får bakvagnen ur soffan på kvällstid för långa promenader och får njuta av lååånga promenader innan frukost och arbetet. Härligt! Tack Lennart för det!

Och nej...har ännu inte bestämt mig för hane eller tik... Med tanke på hur härliga alla sex valparna är så blir det ingen lätt match!

 På väg upp i mitt knä

Lite sömnig...

Lite mammamums

Och vanligmatmums!!!



 Sover gott på mammas bakdel...

...och en annan på ryggen.

 Lycka!

RSS 2.0