GOTT NYTT ÅR!

Har fortfarande ingen dator men passar på att uppdatera er när jag har dotterns till låns. Min blogg finns kvar och så även Sheridan och jag!

Det blir inte så mycket träning just nu men i den härligt vita och krispiga vintern håller vi igång med långa promenader och snöpulsning. Förutom när det sticker i väg på termometern och vovve fryser om fötterna förstås då håller vi oss där det är plogat.

Vi mår bra och vill ju förstås dela med oss av det mest spännande just nu... att hålla koll på Sheridans bakdel. Det kan när som helst vara dags för löp och uppfödaren Gunela och Lennart har nu beslutat att likörvovven ska bli mamma. Det är ju alldeles fantastiskt spännande. Jag har också haft förmånen att på Golden Specialen fått träffa den blivande fadern. En snygg kille med fart och fläkt så valparna kommer förmodligen att bli alldeles gudomliga. Det kommer dock att bli tufft när hon ska bo borta en längre period, tur att det inte är så långt till Kolbäck.

För att summera året som gått har det ändå hänt en hel del. Under hösten har vi varit med på flera andjakter och Sheridan har fungerat kanonbra. Det märks att hon blivit lite äldre och fått mer erfarenhet men visst finns det mycket att slipa på. Öronen är inte riktigt med ibland och som en duktig golden vill man ju gärna klura ut själv vad som ska göras...Vi provade ju också ökl vid Ötjärn i maj på klubbens inofficiella jaktprov och slutade med en praktnolla. Sheridan gick inte ut i vattnet på uttecken. Beror mycket på mig och jag fick en rejäl bakläxa av domare Johan Fogelberg och en lektion i hur man pratar till hundar. Vi gick i par med Jennie och Nimbus vilken även han nollade så Johan gjorde om provet till ett rejält träningspass vilket blev riktigt bra för oss alla.

Sommaren var vikt åt vattenträning men mest på det lekfulla planet vilket givit ett gott resultat såtillvida att Sheridan numer gärna kastar sig i för att bara ha det skönt. Tidigare har hon bara väntat på arbetskommando vilket ibland resulterat i låsningar. Dessa låsningar är nu upplösta vilket visade sig på höstens DM vid Skantzö då vi fixade, även där i ökl, en vattendirigering över sjön. Dagens höjdpunkt. Vi gjorde också vår debut i lkl 1 och fick fina poäng. Och som tidigare år hade Sheridan sin tunna sommarskrud så poängen i utställning blev inte de bästa. Sammantaget delade vi sjätteplatsen med Charlie och Peder vilket är en ära med tanke på hur duktiga de är!

Vi startade ju också i ökl på Golden Specialen och fick ett tredjepris. DET ÄR VI JÄTTENÖJDA MED! Vi fick bra poäng på alla stationer men vattendirigeringen var supersvår och det var där agnarna sållades från vetet. Årets GS var fantastiskt upplagt och anordnat och vi ser fram emot nästa!

Tack till Ingvar och Lena som lockade mig till Ramnässkogarna och höll kurs i spårning. Var roligt vi har haft på träningarna! Vi knöt ihop det hela med att åka till Sala för "uppkörning" och med full pott d v s 42 poäng är vi godkända i anlagsklass för viltspår.

Lite smått och gott har det alltså hänt under 2009 och jag ser fram emot nästa år! 2010 inleds förhoppningsvis med en fruktbar parning, sedan vårvalpar och resten av året även tidsutrymme för träning och kanske start på jaktprov ökl eller lydnadsklass 1 eller kanske spår!?!

Framför allt är mitt nyårslöfte att blogga oftare så ni får följa med mig och livet med en likörvovve!

GOTT NYTT ÅR!!!

En trött Sheridan har apporterat änder...men inte alla de här förstås :)

En härlig sommarbild en tidig morgon på Öland, Böda strand.

En färsk bild från idag.

GOD FORTSÄTTNING OCH GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0