GOLDENLÄGRET 2010

OK jag vet...inte skrivit på länge! Vi har haft fullt upp sedan lägret med att vara på Öland. Vi åkte inte direkt men då det varit ett härligt sommarväder har vi däremellan tillbringat lata baddagar på Malmön i Köping. Glada hundar som sovit skönt i skuggan och badat och simmat när de varit vakna.
Åter till lägerrapporten!

På onsdagkvällen landade vi med fulllastad husvagn på Klackbergsgården i Norberg. Gubbe och jag trodde det var en camping och blev lite snopna att vi skulle campa på en fotbollsplan...Vi riggade snabbt upp kompostnäthagen, markisen rullades ut, elkablar drogs kors och tvärs, stolar och bord på plats och så en kall. Och så anlände knotten. Oj oj vad jag och vovvarna blev knottbitna. Trots detta var dagarna alldeleles fantastiska. Vi blev en härlig samling människor och hundar i vår grupp. Vår instruktör Lena var kanonbra. Läste snabbt av vilka hundar vi hade och vad vi behöver träna på. 

Tosdagen var vi kvar i området på förmiddagen för att göra bra stadgaövningar och en hel del teorisnack! Fick även många användbara tips att tillämpa på Sören.

Det var många bra inkallningsövningar, stadga, sökfält på olika sätt, markeringar och dirigeringar på land och i vatten. Torsdagen och fredagen var vikt för träning och lördagen var det dags för Workingtest.

Första rutan var en lång vattenmarkering som kastades bakom en ö. Sheri klev i och simmade spikrakt ut och spikrakt in. Det kändes skönt att börja bra!

Ruta två var en markering, relativt kort, och sedan ett linjetag. Markeringen gick bra och linjetaget gick hon ut spikrakt med krånglade med dummien i munnen så hon tappade den och fick ta om. Förstod att det skulle bli avdrag på poängen.

Tredje rutan var en lååååång markering men Sheri spikade den. Hade dock låg fart tillbaka. Förresten tyckte jag hon hade låg fart rakt igenom men värmen gjorde förstås sitt till i kombination med att hon inte riktigt är med på banan efter valpningen.

Fjärde rutan var det först ett fotgående utmed snitslad bana fram till en plats där en markering kastades. Tyckte att Sheri sackade efter i fotgåendet men bestämde mig för att inte titta eller säga något till henne. Spikade dock markeringen.

Jag kände ju sammantaget att Sheri gjort bra i från sig så här långt men i det här läget vet man ju inte hur det gått för andra så det är ju svårt att jämföra.

Och så femte och sista stationen. Det var efter lunch och solen gassade. Vovve var trött liksom jag och svetten lackade. Det var en dubbelmarkering i nedförsbacke men Sheri spikade även dem. Yippe tänkte jag, vilket bra WT vi gjort!

På kvällarna serverades god mat och frukostarna var godkända. Under fredagen och lördagen fick vi lunchlåda i skogen. Allt smakar gott när man sitter på en ryggsäckstol i skogen med trevligt sällskap och nöjda vovvar!

I samlingssalen på kvällstid erbjöds också föreläsningar om Golden, trimningstips och lite annat smått och gott!

Söndagen var det dags för utställning och prisutdelning. Då det också skulle utdelas Dual Purpose-pris, ochjag tyckte det gott bra på WT, trimmade vi till den lilla päls som Sheri har och så sprang vi våra rundor i ringen. Fikc poäng bara för att delta. Men i sommarskrud visade vi faktiskt upp hela härligheten och kunde ju inte "mörka" några skavanker med puff och fluff :) Kritiken blev dock som följer:

"Feminint välformat huvud. Stark hals, rygg och kors. Mkt goda vinklar både fram och bak. Djup välformad bröstkorg. Passande benstomme. Rör sig med lätta steg. Bra pälskvalité men pälsen ligger hemma. Mkt trevligt presenterad."

Och så på eftermiddagen avslutades vårt trevliga läger med resultatredovisning och prisutdelning. Och när vårt namn blev uppropad som delad tvåa i WT blev jag så glatt överraskad att några glädjetårar tittade ut. 89 poäng av 100 möjliga. 19, 19, 18, 19 och 14. Vi blev dessutom placerad 6:a i DP:t. Jag är jättenöjd och glad och det bådar gott för både GoldenSpecialen och DM.

Är det något jag tar med mig från lägret så är det att "hålla ihop paketet" tills momentet är klart. Fick återkoppling på det då jag fått avdrag för att jag berömt Sheri med klappar innan jag kopplade henne. Och detta hade vår instruktör Lena hjärntvättat oss med de föregående två dagarna :)...

Hade kameran med men det har inte blivit så många foton tagna. Har dock fått några av andra duktiga fotografer så här kommer några i allafall.

 Sheri och Sören i husvagnen.

 Vårt "läger"

 Instruktör Lena

Anitha och Java

Elisabeth, Lena och Ulla från min träningsgrupp. Lunchdags.

 Lördag och samling innan WT i Ötjärn.

Gunela var funkis och har fikapaus!



BIR – Honey Eve’s Caramel, Terese Forslund
BIM – Respons Noppiga Näverkont-Ten, Lars Nilsson

Härliga träningsgruppen jag var med i!

Sören var med och Annelie har tagit detta och följande foton. Vacker!

 Andjakt!

 Apportören Sören!










VÄRMESLAG?...Valpen är ju 13 veckor

Jag njuter av semester, vovvar och det härliga sommarvädret! Men jag har nog fått värmeslag...Sören är ju för sjutton 13 veckor och inget annat. Tretton veckor i fredags.

På fredagkväll packade jag sängkläder, hundmat, badkläder, tandborste m m för att på lördagförmiddag hänga vid Systembolaget tre minuter innan öppningsdags. Hade kylväskan med isklabbar i bilen tillsammans med hundar, packning och grillkött! Fyllde den med några goda öl vilka sedan dracks upp hos världens bästa Lena och Peder. Jag var ditbjuden tillsammans med andra härliga Kolbäckare för lite träning i en kortare variant med hänsyn till den höga lufttemperaturen och hundarnas väl och ve.

Vi grillade korv vid lunch, ömsom badade, snackade, drack en kall, fikade, åt jordgubbar, gosa med hundar och avslutningsvis en härlig kväll i solnedgång över Mälaren sedd från altanen. Peder och Lena bor fantastiskt!

Och Sören har simmat, långa sträckor, och apporterat utan krav och kommandon. Jag slängde i och han simmade i. Helt fantastiskt. Gunela har bildbevis och jag var som vanligt inte alert med kameran. Den är så seg så jag hinner inte ens få fram den :)

Och så har han lekt med Calle förstås, sin nya labbepolare som också gjort simdebut. Sören hade även en kort uppvisning hur duktig han är på sitt, ligg, stanna kvar, och inkallning. Gillar vatten och springer spontant i och busar.

Sheridan har njutit denna helg även om hon ibland blänger under lugg och undrar varför hon måste ligga bredvid Sören i hage så läääänge...Men hon har varit superhärlig i vattnet med markeringar genom vassen utan att tveka, sprungit i vattnet självmant för att bara njuta. Och när Ingvar och jag badade från bryggan kom hon utsimmandes från stranden och ville vara med! OCH jag fick henne att dyka från bryggan efter en leksak jag slängde i! Alla som vet hur hon varit med vatten förstår hur lycklig jag har varit de här två dagarna.

Sören har också upplevt sina första skott från apportskjutare vilket var lite spännande och nytt. Jag var oroligt att han blev berörd då han snurra lite runt benen på mig. Detta var i går men för att kolla så sköt Peder två skott vid sjön idag medan vi satt på altanen, pratade och drack kaffe med hundarna avslappnade omkring oss. Sören lyfte lite på huvudet men inget mer..så min oro var alltså obefogad..hoppas jag.

Tack Peder och Lena och övriga vänner för bra dagar! Helt fantastiskt att det var 14 hundar på samma tomt...utan trams och krångel...

Här kommer några härliga bilder hur det kan se ut när vi "Kolbäckare" har samkväm...riktigt lägervarning!

 Lunchgrillning vid nya grillplatsen nere vid sjön

 Lennart i fronten och Peder

 Gunela och Gunilla

 Milton!

 Lena

 Sheri och Sören i bur och Anitha med barnbarn

 Så här fint bor de...

 Sören och Sheridan

 Calle vill leka med Sören

 

 Calle är "lite" mindre i kroppen än Sören...

 Gunela o Lennart och Tullan i fronten...Tullerull som hade många av sina barn och även barnbarn på plats...Hon är nu 12 år! Är även Sheridans mamma.

 Grillkväll på altanen i solnedgången...



 Solnedgången över Mälaren sedd från altanen.

VETERINÄRBESÖK

Mor och son är nu vaccinerade, klämda, vägda och kända på. Sheridan väger 27 kilo vilket känns härligt med tanke på att hon vägde 23 när hon var färdig med sina valpar. Nu ska bara pälsen tillbaka. Sören väger 12,6 kilo och från och med i morgon minskar vi utfordringstillfällena från fyra till tre. Hans ena tå är fortfarande lite öm och svullen efter en förmodad stukning men veterinären var inte orolig för den. Och då är inte jag det heller. Båda vovvarna skötte sig alldeles utmärkt vid veterinärbesöket och besiktningen av öron, mun och andra kroppsdelar.

Eftersom det är sommarens hittills varmaste dag fick båda bada innan bilfärden och Sören har tagit sina första simtag. Med väldigt hög armföring och någon kallsup på köpet. Är inte riktigt sugen på att simma efter boll eller dummie men väntar gärna in Sheridan när hon kommer in och vill ha hennes...

Idag har Sören inte hunnit kissa inne en enda gång...än...dagen är ju inte över :)

Se så fina de är!






SMÅBARNSFÖRÄLDER, 12 veckor i morgon!

Uppdatering på uppmaning av vännerna...har ju fullt upp så det är lätt att glömma bort. Valpen har flyttat hem och har bott hos Sheridan och mig i preciiiiiiis en vecka idag. Vi har firat midsommar på Skantzö och bott i husvagnen tills igår. Och han har sett ut att ha det gott i värmen. Små korta promenader över kullen till Skantzsjön och avundsjukt tittat på Sheridan när hon badat. Han ville så gärna men modet svek. Några tappra försök men det är ju inte långgrunt och jag klev ner i foppatofflorna och halkade...och plurrade i shorts och fin sommarskjorta...till glädje för ett gäng unga slussväktare som satt på bryggan. Jag tror till och med att Sören flinade. Sören...det är valpens namn. Han är verkligen en Sören och efter att ha smakat på alternativa namnen så landade vi till slut vid Sören. Och han ser ut att trivas med det!

Idag har ju varit en mellanvädersdag och jag har tvättat och fixat hemma. Mellan springet i trappen och ut på gräsmattan! Herrejusses hur mycket pink det kan finnas i en liten valp. Han håller sig över natten, både hemma i lägenheten och när vi bott i husvagnen. Sista korta pinkrasten vid 23-tiden och första på morgonen vid halv 7-7. Men dagtid, som idag, om vi är inne så pinkar han minst tre gånger i timmen...parketten har börjat resa sig...hm...fastän jag också går ut en gång i halvtimmen...minst...

Han är dock supergullig och det blir nog karl av honom också. Duktig med inkallningssignalen, numer på pipa, och sätter sig på en signal. Kan sitt, ligg, stanna kvar på relativt skapligt avstånd. Plockar upp varje fågelfjäder som ligger i hans väg vilket lovar gott med tanke på vilt och så byter vi fjäder mot godis.

Idag har vi tagit en kortis runt slussen vid Elias Café och Sheridan har simmat. Denna gång var Sören i vattnet som en säl med hela huvudet, hoppade och skuttade och vågade sig ut 15 cm till och en tendens till simtag. Definitivt inte rädd för vatten iallafall...

Det är härligt med valp men kan inte heller låta bli att stundvis i tanken vara något år framåt i tiden. Nyfiken på vad som finns i denna lilla kropp och knopp...Sörens alltså...inte min!

Sheridan busar fint med honom men jag tycker hon är lite för snäll. Hon ser lite förtvivlat på mig ibland och hon undrar nog vart lugnet vi hade förut har tagit vägen. Ingvar ska jobba borta i några dagar vilket gör mig lite låst vad gäller motionen med henne. Sören vill inte vara själv riktigt än. Men på lördag ska vi till Lena och Peder för träning och lite trevlig samvaro. Och på onsdagkväll bär det i väg för fyra dagars Goldenläger i Norberg. Dags att börja ladda för GoldenSpecialen 2010!

Hade faktiskt kameran med mig till slussen idag men den är gammal och seg och liten vovve alldeles för snabb så när jag trycker på knappen är han redan ur bild...men jag tar med några i allafall...när han badar och ett alldeles färskt då han ville vara med vid datorn!

 Sören bloggar!

 Sören är närmast..



 Sören sälen

 Fin hals!

Hopp och skutt!

..och långt ut..


 

 

RSS 2.0