På jakt!

Har gjort premiär vi anddammkanten tillsammans med två mer rutinerade vovvar och förare. Och ett flertal skyttar förstås. Vilket äventyr. Sheridan trodde nog hon hamnat i paradiset då det regnade änder över oss. Med spänning skickade jag ut henne och en mycket stolt likörvovve bärgade med högt huvud hem några fåglar. Men hon var nog lika överväldigad och nybörjarkänslig som jag så de andra hundarna fick jobba ganska mycket mer den dagen. Vid ett tillfälle stack hon över till sin brorsa Nimbus hög av fåglar och hämtade en till en glad matte. Så hon kämpade på så gott hon kunde i sank mark och med sin unga ålder. Men någonstans ska man ju börja att bygga upp rutin....

Det var i alla fall en alldeles underbart rolig dag och en mycket trött vovve sov och drömde oavbrutet hela natten....

DM 2008

Så var årets DM genomfört. Vilken trevlig och välorgansierad samvaro för våra älskade goldenvovvar. Det enda att klaga på var möjligtvis vädret men grådassigt och regnigt hör DM:t till.

På lördagen började Sheridan och jag med lydnaden ganska tidigt på förmiddagen. Novisklass. Eftersom det var många hundar anmälda var momenten uppdelade på två stationer. Den första med tandvisning, linförighet, sitt-stanna kvar, kommando sitt och passivitet. Det gick jättebra med högsta poäng på allt utom linförigheten då jag marscherade militäriskt framåt och Sheridan sackade efter.
Nästa moment var att lägga henne på kommande och inkallning. Jag stammade fram ligg,ligg i tvåstämmigt och fick förstås neddrag på det. Inkallningen skaplig men hon satte sig lite snett.
Efter lite fika så var det dags för utställningen. Vi fick HP och var därför med i nästa gäng. Det var väldigt många hundar med HP och vi blev tackade ganska snabbt. Min vackra vovve!!!
Dagen till ära hade de fiskdamm för hundarna, För 20 kr fick hunden under en minut apportera grejer i en ruta och det du hämtade in fick du behålla. Så nu har Sheridan en bunt nya leksaker. Vi bytte också bort en Nalle Puh mot en jättefin dörrmatta med hund/kattmotiv att lägga innanför dörren i husvagnen.
Lördagkvällen var fantastisk med välkomstdrink och mingel i ett tält tapetserat med film, bilder och tidningsreportage från DM-åren som gått. Sedan var det dags för mat...förrätt, huvudrätt, efterrätt och tårta och herregud vilken kock. Fantastiskt gott. Och med glada sånger och gott vin var kvällen en fest! Poängen för dagen med lydnaden och utställningen slutade på 18.60.














Och sketchen..Magnum....jag hade ont i kinderna. Kan inte beskrivas i text men ni som var där vet vad jag talar om! Tack till alla som arrangerat denna trevliga kväll! Kan inte låta bli att jämföra med GS som inte kan kan mäta sig med detta på långa vägar....







Samling på söndagen kl 8.00 i regn och rusk. 4 stationer att gå igenom. Vi började med söket då man på 4 minuter hade 6 dummies att hämta in. Sheridan hade då mycket spring i benen och slösade tid på att ta sig ut på marker utanför rutan. Men 3 dummies fick hon in och jag tyckte hon jobbade bra. Sökrutan upplevde jag som stoooor.

Nästa station var ett linjetag till ett anvisat område och jag tyckte det såg rätt så enkelt ut. Jag fick ut henne till området och på med söksignal men öronen hade hon nog lämnat på söket. För hon fladdrade iväg åt alla håll och ville lösa det här på egen hand. Så en nolla fick vi där.

Till saken hör att hon hade varit dålig i magen hela morgonen så jag tror hon var ganska trött. Tänkte först bryta och vi hade markeringen och vattnet kvar. Men jag prövade markeringen och det blev full pott. Så jag gick till vattnet också och även där fick vi full pott.  Dagen gav 7 poäng vilket med lördagens resultat gav en slutsumma på 25.60.

Prisutdelningen var i gång kl 16.00 och detta året gick allt smidigt! GRATTIS Peder och Charlie som blev DM-mästare! Och grattis till alla andra Kolbäckare som placerade sig! Vi är jätteglada för er alla! Vi placerade oss på 18:nde plats och är nöjda. Men se upp...nästa år kommer vi igen!

Vi avslutade som vanligt denna trevliga helg hos Gunela och Lennart och käkade pizza, vin till det och en efterrätt med glass och björnbär från deras egna trädgård. Jättemumsigt!

RSS 2.0