FÖRSTA JOBBARVECKAN

Idag lördag; fantastisk sommarväder...varmt, hög luftfuktighet, glada människor i massor. Idag har vi kollat in årets damrally med galanta damer i fantastiska bilar passerat Kinarestaurangen i Hallstahammar. Gubbe och jag har suttit en lång stund och njutit av god mat och kall öl och varit åskådare till alla engagerade damer i vackra utstyrslar passande sina bilars årsmodeller. Innan dess var vi vid Skantzö..egentligen för att äta vid Brukshotellet som vi bara hört gott om efter invigningen. TYVÄRR hade de plockat undan sommarparasoll och även sommarmenyn...hm...inte bra för ryktet! Ingen bra idé att göra det en dag som denna då damrallyt skulle passera där! Men vi såg några Goldenhundar vid bron när vi blickade över Skantzösjön så vi tog en promenad dit. Åh det var så roligt att se flera glada Goldenvänner i full träning inför DM; Bosse och Kristina, Lena och Peder, Annika och Lasse, Anne-Lie m fl i full rulle med linjetag, sök, vattenmarkeringar m m. Härligt. Ser fram emot DM; väl mött!

Har nu jobbat i fyra dagar, började i tisdags. Stressen satt som en smäck...hade pratat med mina goa pensionärsgrannar och bett dem återkoppla till mig om det blev alldeles för skälligt och olidligt. Även om vi haft vovvarna ensamma hemma från och till under semestern blir det ju lite annat när det blir "på riktigt". Så kl 10 på tisdagmorgonen ringde grannen och informerade att Sören skällt från och till. Inte för att de stördes något men eftersom jag sagt att jag ville veta så ringde de. Gullegrannar! Men jag gick inte hem förrän lunch och då var det tyst när kom i trappen. Ett nytt snack med grannen som då bekräftat att det bara var en stund på morgonen Sören hade sjungit för dem. Resten av veckan har varit galant; inget kissande inne, inget raveparty! Så han börjar nog få in rutinerna nu.

Den 28 augusti ska jag starta Sheridan för första gången i öppenklass på jaktprov. Det blir spännande. Tränade med vilt i veckan och hon var kanon. Fick tyvärr ett getingstick i tassen men jobbade ändå in en dubbemarkering och linjetag med hare! Duktig Sheridan. Sören har kommit en bit också med att ta dummie i munnen, håller kvar tills jag säger tack men är inte villig att plocka upp den om den ligger på backen för att sedan komma till mig. En annan utmaning med honom är att få honom tyst och lugn när han ser andra jobba; speciellt när Sheridan gör något. Söt är han som socker och växer så det knakar. Snart lika hög som Sheridan. De är fina ihop; min Sheridan och Sören! Snart ny jobbarvecka men jag känner mig mindre stressad än den första!

GOLDENSPECIALEN 2010

Onsdageftermiddag var vi då framme i rasthagen=campingen på Kungsbyn. Packade upp och installerade oss för några trevliga dagar. Det droppade in några andra husvagnar samma dag men många kom på torsdagen. Världens bästa Jenny och jag var i skogen och fixa skyltning, avspärrningar, snitslar. Vi gjorde i ordning korgar med utrusning för funktionärer och domare. På kvällen hade vi träff med domarna och rundvandring i skogen där de formade till de rutor de ansvarade för.

Fredag morgon vaknade vi till strålande solsken, samling med funkisar kl 7,30 och sedan de startande kl 8,00. Jenny hade i sista minuten tilldelat mig det eminenta uppdraget att dra informationen på både svenska och engelska. Hela dagen spenderade vi sedan i skogen minglandes med alla glada deltagare. Stämningen var på topp. Jenny och jag startade innan lunch då rutorna i ökl tömdes snabbt. Vi hade valt att starta fredagen då det var fler startande på lördagen och för att "få det gjort" för att kunna jobba på lördagen.

Vi startade med en walk-up där Jenny och jag gick i par. En dirigering och en markering var. Dirigeringen gick halvskapligt och markeringen sisådär. Avdrag för att Sheridan skulle lämna av till skytten, tokstolla, har aldrig hänt förut. Men det är klart att när det är tävling så är inget sig likt. Än mer lustigt var att Nimbus skulle lämna av sin dummie till Sheridan. Vi fattade ingenting. Sheridan hade dock bra fotgående, inga tjuvningar och fullföljde ändå jobbet. Jag var nöjd.

Vidare till vattenstationen vilket var en markering först och sedan vid insimning lades en dummie ut för dirigering på samma ställe. Den första dummien släppte hon och skakade innan hon kom med den men den andra spikade hon. Jag var nöjd.

Och så till en ruta med linjetag. Långt och rakt och lite i uppförsbacke med en stor sten mitt i vägen. Jag skickade ut Sheridan vilken förmodligen fick funkisens gångstig i näsan så hon sprang i en böj till rätt område, plockade dummien, och så samma böj tillbaka. Men jag behövde inte blåsa på henne. Jag var nöjd.

Sista rutan var en dubbelmarkering i lite svårare terräng och uppförsbacke. Hon tog den första. Den andra missade hon och dessutom stod funkisens dummiekorg i närheten av var markeringen landat så Sheridan fastnade och snurrade runt korgen. Med lite hjälp av pipan fick jag dock in markeringen. Jag var nöjd.

På eftermiddagen vid fyrataget hade vi prisutdelning, Jag rabblade namn och poäng och Jenny delade ut priser och diplom. Sheridan och jag hade skrapat ihop 75 poäng vilket innebär ett andrapris. Och Jenny fick ihop till ett förstapris och blev dagens andra bästa hund. Kvällen avslutades med grillning och lite gott att dricka.

Upp tidigt för frukost, kalldusch ur vattenkannan vid husvagnen och samlingen för dagens funkisar. Innan den kom igång fick dock Jenny och jag en ordentlig kalldusch. En av domarna tog undan oss och meddelade att Jennys och mitt resultat skulle diskvalificeras då vi startat samma dag som vi varit provledare och kommissarie. (Svårstavat ord) Vi var inte medvetna om att vi, med avsikt att underlätta vårt arbete i GS, begick ett sådant enormt misstag att vi skulle bli diskade... 

Så den dagen började mycket, mycket tungt. Reglerna tillät dock att jag fick göra omstart i samma klass men Jenny var tvungen att starta i eliten om hon ville starta om. Å hej och hå...Och så skulle jag med gladlynt stämma försöka informera lördagens laddade deltagare både på svenska och engelska...

Jag gick rutorna igen men valde att göra det utom tävlan. Denna dag skrapade vi ihop 63 poäng, ett andrapris. Det roliga i kråksången är ju att det gick sämre. Så det spelar alltså ingen roll att man gått samma rutor dagen före...hunden blir inte bättre!

Jenny, MED ALL RÄTT, valde att lämna GoldenSpecialen och för hennes skull red jag igenom dagen och fullföljde hennes och mitt uppdrag. Kvällen avslutade jag med supén och gott att dricka. Jag behöll flaggan i topp för Jennys och min skull!!!

Då mitt resultat var diskat var jag inte heller med på söndagens utställning. Jag tog mina fina vovvar ut i Kvistbergaskogen där de fick springa löst och rulla sig i ler- och vattenpölar. Tog bort de sista sopsäckarna, snitslar och skyltar. Det var en skön och välbehövd promenad. Och Sören var en mycket skitig och lycklig valp! Tänkte ett tag att jag skulle skoja till det genom att, utan att röra en min i ansiktet, ställa upp oss i ringen när det var dags för hanar i jaktklass. Springa ett varv med min härligt lortiga Sören och ställa upp honom i all sin prakt...Tror ni det hade uppskattats!

Efter en god lunch tittade jag på utställningen och prisutdelningen innan det var dags för hemfärd. Gissa om det var skönt att komma hem och belägra badrummet!

Jag vill passa på att tacka alla fantastiska hundvänner som deltagit i årets special, för det stöd många av er har gett oss, för era goda insatser med era hundar, till funkisar som ställt upp och arbetat och till övriga i kommittén (i vilken jag också deltagit) som jobbat så hårt! Trots viss smolk i bägaren har GoldenSpecialen varit bra på många sätt! Hoppas att de flesta kommer ihåg årets special som det trevliga evenemang och tillställning det är menat att vara. Grattis till alla vinnare!

Stort tack och kram till Jenny; Du är bäst!

Men...om GoldenSpecialen arrangeras nästa år igen ska jag bara delta...som startande!

Har tyvärr inte haft tid att fotografera...

SNART DAGS FÖR GOLDENSPECIALEN 2010

Det är mycket som ska ordnas nu inför detta härliga evenemang! Vi tar husvagn, packning av svala och varma kläder, regnställ, stövlar och flip-flop...ja ni förstår ju vad mycket som ska med när vädret är så varierande, och drar till Kungsbyn i morgon. Genomgång av rutorna, träffa domarna, grillkvällar, supé, vin och trevligt sällskap av många vänner och massor av Goldisar! Sköna dagar i skogen väntar!

Jag startar på fredag och Sheridan har nyss fått en cykeltur i kroppen. Fram till fredagen ska vi vila oss i form. Det ska bli så spännande att se hur vi tagit oss från förra årets special. Då fick vi ett tredjepris i ökl vilket jag var väldigt nöjd med. Svåra rutor...

Sören hänger med liksom gubben som får agera valpvakt och sköta markservicen. Han har förresten inte kissat inne på två dagar och jag är så nöjd. Något har hänt de senaste dagarna...han iakttar Sheridan och tar efter då han ser att hon får beröm. Härligt vilken kapacitet en Golden har att lära in...Det blir nog en duktig gosse om det fortsätter så här. Och vilken draghjälp av underbara Sheridan. Även om hon ibland ser trulig ut då Sören tar mycket uppmärksamhet, både när det är positiv uppmärksamhet och vid tillsägelser då hon lätt tar åt sig och tror att det är hon som gjort något fel. Gumsan...

Tar med mig datorn till Kungsbyn men mottagningen är kass där så det finns en risk att jag inte kan rapportera regelbundet vilket är tanken. Sammanfattning och förhoppningsvis härliga bilder kommer annars nästa vecka. Håll tummarna att vi klarar oss med poäng på alla rutor!

FÖRSTA VALPTRÄFFEN

Imorgon fyller valparna 4 månader! Och idag hade vi valpträff hos Gunela och Lennart! Det var fantastiskt roligt att träffa fyra av Sörens syskon. Den femte, Tjorven, har ju lite långt att åka från Bodö-Norge. Vad fina de är; Ella, Tammie, Bilbo, Poggin och Sören. Sören var superglad att träffa Poggin igen. De var ju sista grabbarna att lämna Gunela och Lennart och har spenderat många lekstunder tillsammans. Men Sören hade också jämnt skägg att springa runt till alla andra och tala om hur stark och stor han är! Puh, den gossen blir något att bita i...

Vi började med en runda och berättade hur det går för alla valparna hemma. Till min stora glädje, om jag får uttrycka det så, vad det fler vappisar som tycker det är mysigt att kissa stora pölar inne. Förmodligen är de så nyfikna på allt ute så de inte kan koppla av och kissa klart...

Vi stod sedan i ring och gick slalom, inkallningsövning, genomgång av trimning och annan omvårdnad, utställningträning, tips om avlämningar och sökövningar. Som ni hör höll vi på i 8 timmar och de är nu alla fullfjädrade utställnings- och apporteringsvovvar! Närå bara skojar...det blir mycket teori och vi jobbade korta pass med en lång härlig fikapaus. Vi avslutade efter en tretimmarsträff med att släppa alla valparna för lek. Det var en härlig syn!

Jag är mycket imponerad av hur duktiga alla valparna var! Följsamma och kontaktiga och intresserade av det som hände. Duktiga att koppla av när vi hade fika. Jätteroligt att se. Tänk att jag varit med ända sedan deras ankomst!

Vädret var med oss och några droppar regn började falla först när vi skulle avsluta med ett gruppfoto. Jag hann också få med några foton på några av syskonen.

Jag ser redan fram emot nästa träff i september!

 Poggin!

 Bilbo!

 Ella!

 Bilbo, Poggin, Tammie och Sören!

 Samma gäng!

Hela gänget! Från vänster; Tammie, Bilbo, Ella, Poggin och Sören!

Alla vi hälsar till Tjorven i Norge och hoppas allt går bra och önskar fortsatt lycka till med träningen!

RSS 2.0