Eftersnack

Gjorde vår tävlingspremiär igår! Mitt i Fagerstas skogar hade klubben lagt upp ett inofficiellt prov för hundar i nybörjar- och öppen klass. Jenny med Nimbus gjorde jättebra ifrån sig och fick ett tredjepris. Sheridan och ystersyster Laja nollade då de inte gick i vattnet. Knäpptokiga hundar som alltid simmar annars. Men att vara i en provsituaiton var nytt för både vovve och matte så nu vet vi vad vi ska träna mer på. Kanonkul att se andra föra sina hundar. Grattis till mina Kolbäckens-vänner som vann priser! Vädret var fint på förmiddagen men eftermiddagen spöregnade det. Kom iväg 7 på mogonen och var hemma 5. Fick mat och Irisch Coffé och somnade gott ganska tidigt. Ska stryka nu och packa väskan...dotter och jag sticker hemifrån halv 4 i morgon bitti. Planet lyfter 7.00. Vad skööööööönt det ska bli! Väl mött om en vecka.

Bilder från helgens hundläger (stulit från Sofie; TACK!)

image24 Sheridan UT!

image25Lite festligheter på kvällen...

image26 
HÄRLIG LEVERERING

image27
LIKÖRKULLEN!

image28
Goda grannen och jag!

image29 FULL FART PÅ SHERIDAN!

image30 Väntar på lekinstruktioner!

image31 Skogstrollen!

image33
Vackra Sheridan jobbar på!

Hundhelg

I morgon har jag tagit en semesterdag. Jag ska dra upp min husvagn till en camping i kommunen jag bor i. Där ska det bli Goldenläger. Uppfödaren till min hund har anordnat ett hel helg med aktiviteter. Min hund och övriga kullsyskon ska bl a funktionsbeskrivas. Det ska bli jättespännande och helgen inleds med detta kl 18.00 i morgon kväll. På lördagen blir det träning, kanske söndagen också, och på lördagkvällen blir det festligt med god mat och vin förstås. Förra året hade vi också olika tävlingsmoment vilket alltid är lika roligt. Ikväll har jag varit på jaktlydnadskurs för att få bra stadga. Nyttigt då det är blandade hundraser och inte bara The Golden Gang. Det är 7 torsdagar kvar. Jag börjar bli lite förväntansfull inför Kristi Himmelfärdsdagen då vi ska göra vårt första jaktprov. Ett inofficiellt sådant så inga resultat registreras. Jag ser det som en avstämning hur långt vi kommit i träningen och vad vi behöver träna mer på. Återkommer med resultat framöver. (Bilden är från maj förra året)
image17

Funktionärpremiär!

Idag har jag tillbringat nästan 5 timmar i skogen. Jag har nämligen gjort min premiär som funktionär vid en sektionskamp. Det handlar förstås om hundar igen! Fem lag deltog och det var Västmanland, Stockholm, Närke och två lag från Dalarna. Jag räknade in poäng vid en dirigeringsruta. Vilken fantastisk upplevelse att få se andras agerande och olikheter när det gäller kommandon, tecken, frustration när hunden visar egen vilja och hundförarnas tävlingsnerver på spänn. Västmanland vann vilket innebär att få äga vandringspriset och anordna nästa års sektionskamp. Min hund fick vara publik, passivitetsträning är bra och nödvändigt inför kommande tävlingssammanhang för oss. Tack goda grannarna, vilka också är Goldenuppfödare, som övertalade mig att bli en Golden Girl! Idag vill jag ändå visa en bild på min älskade bullterrier Benny, min förra hund, som blev en stjärna i himmelen hösten 2006. Han blev 12 år och var en riktig livsnjutare.

 image9

RSS 2.0