Sörens framgångar och Sheri på sökfält

Idag har varit en bra dag! Började morgonen med en härlig, och tidig, morgonpromenad runt Skantzensjön med två alerta vovvar. Det luktade vår, spanat in både tussilago och blåsippor, lyssnat på fågelkvitter och en hackspett som fått nippran. Lämnade sedan in Sheridan i hemmet, hämtade en påse Hot Dogs, en dummie och boll. Tog med Sören bakom huset i grönområdet och började med några inkallningar på långt håll. Tänk vilken fart det kan bli på en vovve som vet att matte har allt det där roliga och goda med sig!

Ni som följt Sörens framfart har kanske förstått att han inte kommit tillbaka när han fått tag på en dummie. Men nu fick han sitta med dummie i munnen och sedan inkallningar. Och han kom som en kanonkula varje gång. Sitter fint framför mig och fick goooooda korvsnuttar som belöning. Provade sedan att han satt fot, kommando sitta kvar (vilket han är jätteduktig med) och rullade sedan i väg bollen relativt långt. Uttecken har vi använt på matskålen hemma ibland så det kan han. Och så iväg mot bollen, PLOCKAR UPP DEN OCH KOMMER DIREKT TILLBAKA! Vi gjorde det tre gånger och både han och jag var lyckliga. Det finns en del krut i honom...
Vi avslutade med ett litet korvsnuttnärsök och vi båda två hade nog ett litet nöjt leende i mungipan när vi gick hem.

Jag packade sedan ryggan med gott fika, packade in vovvarna i bilen. släppte av Sören vid Ingvar och sedan vidare mot Kolbäck och träning. Dagens tema var sök med vilt. Ett glatt gäng traskade över åsen till bästa träningsplatsen och så lade vi ut ett brett och djupt sök med and, trut, kråka och kanin. Åtta stycken. 

Jag gick i par med Anita/Java då vi nu tränar för ökl. Tänkte vi skulle försöka ta ett pris i år! Den första och enda starten vi gjorde i höstas gick ju käpprätt åt...

Vi plockade in två och två och Sheridan var kanon. Tack Ann-Sofie, Sörens bästa dagmamma, som tog fina foton. Sheridan är i god kondition. Hon tog för sig av marken, näsan kanonfint påkopplad och lika snabbt in som ut! Vi var ett glatt gäng som också satt kvar och njöt i solen som faktiskt tittade fram till sist! Tack alla goa vänner för en bra dag!

Gunela är "domare" och här står vi och väntar att fältet ska läggas ut.


Ann-Sofie Z närmast kameran och vi får direktiv!

 Hm...Sheridans fotgående är lite väl tilltaget :)

 Full fart in med kråka!

 På väg in med en ...

...kanin och så....

...en fin avlämning!

 Duktiga Java levererar till matte Anitha!

 Begränsat synfält men full fart framåt...

 ...och lämnar av truten finfint! 

VÄRLDENS BÄSTA SHERIDAN!


 Java har ordnat in en and till Anitha!

 Tilda och Zoe! Och Wilma i vagnen!

 Ann-Sofie Svenman skickar ut sin Zoe som ...

...levererar pippi till matte i flygande fläng! :)

Tack för idag!




Kommentarer
Postat av: Gunela

Så glad att det gick så bra för alla idag! Allra roligast är det faktiskt med Sören - APPORTÖREN ;) äntligen så börjat bitarna falla på plats!

2011-04-10 @ 21:31:33
URL: http://hemsida.net/kolbacken
Postat av: Ingrid o Pontus

Tack till dej också för idag!

Duktiga vovvar du har, BÅDA TVÅ!!!!!!!!

2011-04-10 @ 21:32:37
Postat av: Hanna

Ser ut som en riktigt bra träning!

2011-04-12 @ 18:54:56
URL: http://www.kennelblagul.blogspot.com/
Postat av: Zandra, Lova & Lystra

Hej Eva!

Hittade hitt, tackar för senast! Ses på golden dagen, har tipsat flera golden ägare jag haft på kurs, så får hoppas att någon av dem kommer :)

2011-06-02 @ 22:46:06
URL: http://goldendays.cybersajt.se
Postat av: Kent

Tjena, så det är här ni håller hus. Har ej anmält oss till DM, inte ännu i vart fall.

2011-06-29 @ 19:20:16
URL: http://www.irstadogs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0