Träningskväll i Ramnässkogarna

I fredagskväll var det träningsdags. Vi var tillsammans med Ingvar och Lena på deras jaktmarker. Det var en underbar kväll med solsken och ett fantastiskt vackert ställe vid sjön. Sheridans syster Laja tränade nerfart från klipphäll och det gick jättebra. Nu laddar hon till helgens jaktprov i Fellingsbro. Och vi håller tummarna.
 Laja och Gunela

Frappe gick på högfart men hängde lite över viltet på söket. Här kommer bilder på honom och Lennart. Och Sonja i båten.



Jag gick i par med Lena och Jazza (hoppas stavningen är rätt) och Gunilla och Freddo. Så vi körde en trippel. Det är ju som sagt dags att börja träna inför öppenklass.

Vi började med två vattenmarkeringar. Den första stack Jazza på också så Sheridan fick en rejäl störning. Trots det gick hon ut och hämta dummisen. Vi gick sedan en bit utmed sjökanten för en dirigering ut i sjön till en liten ö.
 Frappe vid ön.

Då Sheridan fortfarande är van med synliga apporter förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra. Så när det var Lenas tur stod vi bakom dem så Sheridan fick se vad som hände. Då blev det bättre. Och med lite extra hjälp från Lennart i båten bakom ön blev det extra dragning så hon gick direkt ut på ön. Vi fortsatte sedan till söket där det var utlagt 10 vilt. Vi började med två var och sedan en. Att gå i par kommer att passa Sheridan tror jag då det blir konkurrens och därmed lite högre tempo på henne. Till och med så hon stack när det var Jazzas tur. Men jag fick snabbt in henne igen. Vi avslutade sedan med en dubbelmarkering på land vilka hon spikade direkt.

Med på träningen var också Prillan med sin matte Sonja. Sonja gjorde en bra insats i båten. Här bild på henne.
 
Det var en bra träningskväll som vi lade upp som ett jaktprov för nkl och öppen. "Riktig" skytt och domare. Tack Ingvar Liljeholm för möjligheten till detta och tack ni andra för en trevlig kväll!
Ingvar med Ollie!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0